Engelska Swedish

Varmt välkommen till Newtons nya medarbetare

11 jan 2021

Vi är stolta att kunna presentera utbildningsledaren Patrik Fridh – Newtons nyaste tillskott som Newton Rekrytering varit med och rekryterat. Vi fick en pratstund med Patrik om hans bakgrund, tiden på Newton hittills och ambitioner framåt.

Intervju med Newtons nya utbildningsledare Patrik Fridh

Välkommen till Newton! Hur känns det att vara igång?
- Det känns mycket bra. Det kommer att bli en spännande resa för min egen personliga utveckling.

Berätta om dig själv och din bakgrund! Vad gjorde du innan du började på Newton?
- Jag är 55 år och bor i Trollenäs utanför Eslöv med fru och två barn. Har även två vuxna barn som flyttat ut och bildat familj och är därmed både farfar och morfar trots min ungdom.

- Jag är utbildad utbildningsledare inom Yrkeshögskolan och har läst sociala omsorgsprogrammet på högskola så jag brukar kalla mig själv för ”socialarbetaren”. Utbildningen lade en bra grund för att arbeta med människor. De senaste 10 åren har jag arbetat som utbildningsledare och samordnare på Eslövs folkhögskola med samhällsstödjande kurser och YH.

Din anställning började den 1 december. Hur har den första tiden varit?
- Det har varit en speciell situation att, till följd av pandemin, börja ett nytt jobb på distans och arbeta hemifrån från dag 1. Mina chefer och kollegor har haft ett fantastiskt tålamod och lagt upp en professionell introduktion för att jag ska få bästa möjliga start.

Vad hoppas du uträtta under din tid på Newton?
- Jag hoppas kunna dela med mig av de erfarenheter jag har från mina samhällsstödjande kurser och jobba väldigt nära mina studerande och motivera dem hela vägen till examen. Jag tycker också att det är otroligt viktigt att nätverka med olika aktörer för att se till att Newton leder utvecklingen av både nuvarande och kommande utbildningar framåt.

Vad är det roligaste/bästa med rollen som utbildningsledare?
- Rollen som utbildningsledare kan ibland vara ganska ensam och jag ser det därför som väldigt viktigt att vi jobbar som ett team där vi alla sätter "laget före jaget". Alla delar i organisationen är lika viktiga och måste fungera för ett lyckat resultat. Vi finns här i första hand för våra studerande och för att de skall lyckas med sina utbildningar.

Varför föll valet på Newton?
- Jag blev nyfiken redan när jag läste annonsen. Jag förstod snabbt att Newton ligger i framkant i att utveckla utbildningarna och fånga upp kommande arbetsgivares önskemål om välutbildad personal.